Eduskunnassako ei saa Hitleriä mainita esimerkkinä?

Nyt on ollut muutaman päivän tauko kirjoittamisesta, tekemistä on ollut enemmän kuin tarpeeksi.

Olin Otava Opistolla puhumassa aiheena Piratismi ja Piraattipuolue, sekä käynyt tapaamassa Ruotsin piraattipuolueen eurokansanedustaja Amelia Andersdotteria ja valmistellut Piraattipuolueen kevätkokousta. Kiinnostavia esille nousseita aiheita on ollut ja suorastaan harmittelin, etten ehtinyt kirjoittaa mitään Mikko Alatalon vaalirahoituksen takaisinmaksusta tai muustakaan ajankohtaisesta. Ehkä hieman myöhemmin.

Tällä hetkellä minua kuitenkin ihmetyttää, kuinka herkkänahkaisia kansanedustajat oikein tuntuvatkaan olevan. Iltalehti uutisoi tänään: Hitler kuumensi tunteita eduskunnassa.

Huomioitavaa on, ettei Söderman haukkunut ketään Hitlerin kaltaiseksi diktaattoriksi, vaan kertoi miten Hitler onnistui käyttämään lain suomia mahdollisuuksia valtaannousussaan. En seurannut itse istuntoa, mutta lehden antamien tietojen ja lainausten perusteella esimerkki kuulostaa hyvältä ja toimivalta. Epämääräisen itse keksityn esimerkin antaminen tuskin olisi kiinnittänyt lainkaan niin hyvin huomiota, sillä itse esimerkkiä tai takaa haettuja seurauksia olisi todennäköisesti ollut vaikeampi ymmärtää.

Pisteet Jacob Södermanille ihan vain tueksi ja piiiitkä miinus Oiva Kaltiokummulle ja kumppaneille, realiteetit tarkistukseen.

{flattr}11201;text{/flattr}

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *