Vihreät kopioivat Piraattipuolueen tavoitteita

Ylen uutinen: Vihreät lyhentäisivät tekijänoikeuksien suoja-aikaa.

Joku voisi tässä vaiheessa todeta, että huono juttu, Vihreät syövät Piraattipuolueen vaalitulosta. Asia ei kuitenkaan ole näin yksinkertainen, sillä tekijänoikeuksien suoja-ajat ovat vain yksi (joskin tärkeä) aihe Piraattipuolueen tavoitteissa. Mielummin tässä vaiheessa toteankin: Hienoa!

Piraattipuolue osallistuu eduskuntavaaleihin ja aikoo totta kai vaikuttaa eduskunnan sisältä, onhan se yksi otollisin paikka vaikuttamiselle. Tämän lisäksi piraatit kuitenkin tuovat paineita muille poliittisille puolueille sekä nostavat esiin selkeitä ongelmakohtia, jotka ovat nykyisellään aliedustettuina. Mitä useampi näitä aiheita haluaa ajaa, sen parempi.

Onkin oikeastaan perin mielenkiintoista huomata, miten Piraattipuolue on jo ilman vielä yhtään valittua edustajaa tai valtakunnallisiin vaaleihin osallistua ehtimättömänä onnistunut vaikuttamaan paljon. Piraattipuolue on ollut aktiivisesti mukana lainvalmisteluihin liittyvissä lausuntokierroksissa, tehnyt työtä niin kadulla kuin verkossa, pitänyt seminaareja sekä onnistunut vaikuttamaan muiden puolueiden tavoitteisiin.

Vaikka Piraattipuolue siis osallistuukin eduskuntavaaleihin Vihreiden kilpailijana, on tämänkaltainen asennekehitys silti kansan etu ja siksi toivottava kehityssuunta. Toivon kuitenkin Vihreiden linjauksesta tulevan puolueen todellinen tavoite, eikä vain vaalipuhetta.

Olen Piraattipuolueen eduskuntavaaliehdokkaana Uudenmaan vaalipiirissä. Jos diggaat ajatuksiani, liity vaikkapa Facebook sivulle.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *