BookaBooka lopettaa kirjojen vuokravälityksen

Samaan aikaan kun Opetusministeriö ja tekijänoikeusjärjestöt pohtivat kuumeisesti uusia tienaamismalleja internetiä hyödyntäen, ammutaan alas hiemankin fiksummat ideat jos se vain mahdollista on.

Lainaus Digitodaystä:
”Vuoden toiminnassa ollut oppi- ja kurssikirjojen välityspalvelu Bookabooka keskeyttää vuokrattavien oppikirjojen välityksen 10. syyskuuta. Verkkopalvelun kautta käyttäjät ovat voineet myydä, ostaa, lainata tai vuokrata oppikirjojaan.”

Toisinsanoen tekijänoikeusjärjestö Kopiosto ja Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus TTVK ovat vihdoin onnistuneet painostamalla pakottamaan hyvän palvelun, josta moni ihminen hyötyi ja jolla oli potentiaaliset mahdollisuudet olla suuresti yleishyödyllinen kaikkia hyödyttävä, eikä ketään sortava palvelu. Kirjojen vuokraus yksityishenkilöltä toiselle on täysin sallittua, mutta koska siihen keksittiin tehokas välityskanava, haistoi mafia hetkessä rahantuoksun suunnan. Minä sanon, te pikkusieluiset nillittäjät jotka ette kestä ajatusta siitä, että joku keksii tavan helpottaa yksityishenkilöiden välistä yhteydenottoa ja kontaktin etsimistä, menkää itseenne ja miettikää mitä moisella toiminnalla saavutatte. Te olette uhka kukoistavan tulevaisuuden kehitykselle. BookaBooka ei suinkaan ollut rahantekokone, vaan pikemminkin ilmoitustaulu. Miksette puutu kauppojen seinillä oleviin ilmoitustauluihin silloin, kun niissä myydään esim. oppikirjoja? Asiaan puuttumisen järeys olisi nykyisiä tapoja mukaillen vaatia ilmoitustaulun tyhjentämistä ja sen eteen palkatun vartijan asettamista, joka tarkastaisi kaikki laitettavat ilmoitukset. Mikäli tähän ei kauppa suostu, tulee seinä purkaa, poistaen mahdollisuuden tuohon kamalaan rikollisuuteen.

 

Kannustan kaikkia kirjoja aiemmin vuokranneita pistämään ilmoitukset myynneiksi tai lahjoituksiksi ja sopivan vastapuolen kanssa kyseessä olevan vuokraus. Älkää antako mafian lannistaa, kirjojen vuokraaminen ei ole laitonta.

 

Lisää asiasta mm:

Piraattipuolue hämmästelee Bookabookaan kohdistettuja syytöksiä
Bookabooka keskeyttää kirjojen vuokrauksen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *