Ehdokkaat kansaa enemmän kuntien pakkoliitosten kannalla hämeessä?

Kansa kannattaa pakkoliitoksia ehdokkaita enemmän” uutisoi Etelä-Suomen Sanomat tänään 16.10.

Tarkemmin ottaen uutisessa kerrotaan ehdokkaista vain 20 prosenttia olevan pakkoliitosten kannalla, kun kuntalaisista 33% kannattaa sitä. Haluan kuitenkin nostaa esille, että mittauksessa jätetään huomiotta oleellinen vaikutin joka selittänee eroa jossain määrin.

Hollolassa järjestettiin kaksi vuotta sitten neuvoa-antava kansanäänestys kuntaliitoksesta ja tuolloin 83 prosenttia vastusti liitosta. Puoltavia oli vain noin 15 prosenttia ja äänestysaktiivisuus pyöri 60 prosentin paremmalla puolella.

Ovatko mielipiteet siis muuttuneet? Ehkä osin jos uhkaa ei enää koeta niin suureksi äänestyksen jälkeen. Mutta ehdokkaiden liitosvastaisuus kuitenkin selittynee pääosin sillä, että kuntalaiset ovat päässeet antamaan äänensä asian puolesta ja valtuustoehdokkaat haluavat tuota äänestystulosta kunnioittaa. Montaa ehdokasta ei Hollolasta tunnu löytyvän, joka uskaltaisi ainakaan ääneen kuntalaisten mielipidettä vastustaa.

Kansalle tarvitaan lisää vaikutusmahdollisuuksia, myös kunnallispolitiikassa ja kun tuota harvinaista herkkua (vaikkakin vain neuvoa-antavana) on annettu, sitä vastaan ei sovi sotia vaan jokaisen hollolalaisen ehdokkaan tulisi sitä kunnioittaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *