Lisää rahaa puolueille, poliitikot näkevät nälkää.

YLE: Puoluetuki laajennee paikallisyhdistyksiin

Käy melkein sääliksi ressukoita.
Onkohan KMS:sistä, Nova Groupeista, RAYstä ja kumppaneista tullut liian riskialtis rahoituslähde?

Kyllä, paikallistoimintaan panostaminen on puolueilta fiksua, mutta onko suurien puolueiden pohjattomaan kaivoon pakko alkaa viskaamaan lisää rahaa? Tuet ovat ennestään sen verran suuria, että varmasti niistä riittää jo nyt paikallisyhdistysten avustamiseen varoja.

Puoluetuet ovat jo ennestään epätasa-arvoisia, sillä ne sortavat pahasti uusia puolueita, joilla ei vielä ole kansanedustajia. Sille ilmeisesti aiotaan nyt tehdä jotain ja hyvä niin. Uutisessa mainittu auktorisoitujen tilintarkastajien käyttötarpeen poistaminen on myös fiksua. Muunmuassa liikojen byrokraattisten kulujen ja vaivojen takia esimerkiksi Piraattipuolueessa ei suurimmassa osassa piiriyhdistyksiä ole otettu lainkaan omaa rahaliikennettä käyttöön, vaan homma hoidetaan emopuolueen kautta. Tälle on tosin toinenkin tärkeä syy, nimittäen se helpottaa rahaliikenteen avoimuuden osoittamista kun kaikki rahaliikenne on nähtävissä yhdestä paikasta.

Paikallisyhdistyksille suunnattu uusi tuki-idea näyttää kuitenkin toistaiseksi vain kulissilta saada lisää varoja puolueen käyttöön. Ei sillä ole väliä käyttääkö rahan emopuolue vai paikallisyhdistys kun se kuitenkin hyödyttää koko puoluetta.

Haluaisin mielelläni kuulla syyn olevani väärässä ja nähdä tuelle selkeän tarpeen, voisiko joku osoittaa sen minulle?


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *