LG:n GW620

Pitkästä aikaa olen innostuksissa uuden puhelimen saapumisesta markkinoille. Innostusta on tilapäisesti tullut niin iPhonesta (joka laantui hyvin nopeasti tosin) sekä HTC G1:sestä. Olen jo hyvin pitkään, n. Nokian 2110 mallista asti ollut suhteellisen vankkumaton Nokian käyttäjä, vaikka toki muidenkin valmistajien puhelimia on kokeiltua tullut. Näistä käyttökokemuksista mainittakoon mm. äärimmäisen hidas Motorolan simpukkapuhelin, Sony Ericssonin K550i, HTC Trinity (p3600) ja monenmoista muuta laitetta.

Minulle äärimmäisen tärkeitä ominaisuuksia puhelimelta ovat fyysinen qwerty näppäimistö, nopeat datayhteydet, suurehko näyttö, moniajo, pitkä akunkesto ja monipuoliset ohjelmavalikoimat. Hyvä kamera, gps, kosketusnäyttö, videokuvaus ja infrapuna ovat suuria plussia, mutta eivät ehdottomuuksia puhelimen valinnassa. Listattuani minulle tärkeät ominaisuudet, voisin ehkä vielä selittää niiden tarpeellisuuden syyt, sekä ohimennen todeta, ettei edellämainistuista puhelinkokeiluista mikään pystynyt tarjoamaan näitä.
Fyysinen qwerty näppäimistö ja nopeat datayhteydet ovat minulle hyvin tärkeitä, mikäli haluaa käyttää puhelinta tehokkaasti tietokoneen korvaajana sähköpostien, etäyhteyksien ja pidempien keskustelujen välineenä.
Suurehko näyttö on erityisesti etäyhteyksissä tärkeää. Työskentelen paljon palvelimen konsolitilassa ja tällöin helpottaa, mitä enemmän tapahtumaa saa mahtumaan ruudulle.
Moniajo – Tätä tuskin enää tarvitsee nykypäivänä perustella. Kukapa ei haluaisi soittaa musiikkia ja lukea sähköposteja samaan aikaan? Tai edes puhua puhelimessa ja kaivaa muistiosta tarvittavaa tietoa.
Pitkä akunkesto – olisin valmis lisäämään runsaasti jopa painon kustannuksella. Matkalla ollessa mikään ei ole ärsyttävämpää, kuin jumittaa kahvilassa ihan vain sen vuoksi, jotta saa akkua ladattua. GPS ja nettiyhteys ovat todellisia tehosyöppöjä.
Ohjelmavalikoimilta vaaditaan tietysti enemmän kun kyseessä on älypuhelin. Tämän vuoksi suosinkin mieluiten käyttöjärjestelmiä, joille tarjontaa löytyy. Keskitetty ohjelmien markkinapaikka ei ole minulle ratkaiseva kysymys.

Ehkäpä olen tietyiltä osin siis aika nirso puhelimieni suhteen, mutta näen ne työskentelyvälineinä, en hupilaitteina, joten en ole asiasta pahoillani. Puhelin joka on minulla jo pitkään täyttänyt edellämainitut kriteerit mahdollisimman hyvin, on Nokian E90. En halua erityisesti lähteä laitetta parjaamaan, muotoilen siis asian näin: Fyysisesti puhelin on pirun hyvä, kestävä, sisältää gps:n, laadukkaan kameran, videokameran, kaksi näyttöä, mainion näppiksen. Ohjelmapuoli taas ei miellytä minua lainkaan. Olen edelleen katkera Nokian vaihdettua Symbian series 80:stä takaisin S60:iin kommunikaattoreissa, vaikka tiedänkin siihen syyn. S80 ei tukenut enää kaikkia uuden mallin ominaisuuksia. Käytettävyys kuitenkin laski kuin lehmän häntä ja joka päivä elättelen toiveita siitä, että joku keksisi miten asentaa Android E90:iin.

 

Nyt siis itse LG GW620 (Etna) puhelimeen ja sille kohdistuviin odotuksiin. Puhelimesta on vielä hyvin vähän ennakkotietoa, vaikka myönnettäköön, kiinnostuneena pistin jo LG:lle lisätietokyselyä.
Puhelimessa on ainakin:

  • Viisirivinen qwerty näppäimistö
  • 3″ kosketusnäyttö
  • Android käyttöjärjestelmä
  • microSD-muistikorttipaikka (microSDHC-tuki)

Siinnä oletetaan olevan myös:

  • 5Mpix automaattitarkenteinen kamera
  • 3G-, HSDPA-, WLAN- ja stereo-Bluetooth-yhteydet
  • Näytön resoluutio 320x480px
  • GPS-navigointi
  • 3,5 mm kuulokeliitäntä
  • FM-stereoradio

Lisää puhelimesta kannattaa lukea suoraan esim. puhelinvertailu.com sivuilta. Verkkokauppa.comilla näyttää puhelin myös olevan ennakkotilattavissa. Akunkestosta vielä tietämättä, näyttäisi siis lupaavasti siltä, että markkinoille on vihdoin tulossa puhelin joka täyttäisi kaikki vaatimukseni puhelimelle, jolle minulla on käyttöä. Verrattuna toiseksi lupaavimpaan, eli HTC G1:seen, on Etnassa tarkempi kamera (3,2Mpix vs 5Mpix), Etnan kuori myös ainakin näyttää metallikuorelta vs. G1:sen muovikuoret. G1:sessä on myös moitittu mm. akunkestoa ikävän lyhyeksi.

 

Luulen ettei skriivauksestani paljoa uutta tietoa lohjennut puhelimesta kiinnostuneille, mutta ehkäpä se edes herätti ajatuksia siitä, mitä kaikkea puhelimella voi tehdä, sen sijaan mitä sillä tällä hetkellä tehdään. Mainittakoon vaikka vielä yksittäisinä käyttötarkoitusmahdollisuuksina: Etäyhteydet, shell, irc, www, facebook, twitter, valokuvaus, videokuvaus, livelähetykset, tekstinkäsittely, sähköpostit, navigointi, blogaaminen ja tässä on vasta alkua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *