Pääministerin erottava ..ja sitten mitä?

 

Suomessa kuohuvat mielipiteet pääministerin erovaatimuksesta, mutta onko nyt kyseessä median luoma virhekuva, vai eivätkö ihmiset ole oikeasti ajatelleet asiaa pidemmälle?

Iltalehden äänestyksessä on tällä hetkellä meneillään kysymys ”Pitäisikö pääministeri Matti Vanhasen erota?”. Äänensä on antanut jo melkein 43 000 ihmistä ja määrä kasvaa kovaa vauhtia. Tilanne tällä hetkellä on selkeä: Eroamista kannattaa 83% ja vastustaa 17%.

Ongelma kuitenkin on, että pääministerin vaihtaminen vaalirahakohun vuoksi, on kuin homehtuneesta leipäpussista suurimman viipaleen korvaaminen tuoreella viipaleella. Kaikki muu homeinen leipä jää pussiin ja nopeasti tartuttavat myös uuden leipäpalan. Selkeä fakta kuitenkin on, ettei pääministeri yksin ole vastuussa hallituksen JA eduskunnan korruptoitumisesta. Jokainen hämärää rahaa vastaanottanut ja siitä ilmoittamatta jättänyt tai väärin keinoin tukia hankkinut (esim. kun olisi ollut aihetta jäävätä itsensä tuen päätöksenteosta), pitää niitä samoja likaisia jauhoja pussissaan ja kaikki nämä pitäisi samalla tavalla pistää uusintakoetukseen kansan äänestettäväksi. Suosittelenkin siis, keskustelkaa joko pääministerin, hallituksen ja eduskunnan uudelleenvalinnasta tai pysykää vaiti. Pelkän pääministerin vaihto on vain lumetoimintaa.

 

Iltalehti: Nyt epäilevät omatkin (sisältää mainitun äänestyksen)

 

Täydennystä kirjoitukseen:

Siinä määrin olen itsekkin tuohtunut vaalirahajupakasta vielä pidemmänkin ajan jälkeen, etten edes äsken vielä saanut tarpeeksi hakattua sitä tekstiksi.
Tuon tässä avoimesti esille sen, että toivoisin eduskunnan hajoitettavan. Se saattaisi pahimmillaan olla jopa epäedullista Piraattipuolueelle, mutta se on minusta tarpeellista. Hallituksen ja eduskunnan menetettyä kansan luottamus, alkaa homma mennä käsille pahasti. Ketä kiinnostaa edes äänestää, jos tietää mitä paskaa kulissien takana suunnitellaan? Kuka muka luottaisi siihen, ettei tulossa olevia uusia vaalirahoituslakeja voitaisi kiertää? Politiikassa lähtökohta on oltava rehellisyydessä ja halussa toimia kansan palvelijana. Ei edes pelkästään niiden, joilta äänet on saatu (puhumattakaan keiltä rahat on saatu), vaan kansanedustajat sekä ministerit tekevät päätöksiä, jotka koskettavat kaikkia kansalaisia. Uudet eduskuntavaalit aluilleen ja julkinen listaus siitä kuka otti vastaan rahaa mistäkin. Katsotaan haluaako kansa ostettua vai ansaittua edustusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *