Pasi Palmulehto

Ajatuksia, mielipiteitä ja mielipahaa

Pasi Palmulehto

Oasiksen Noel Gallagher kannustaa imuroimaan musiikkia

Vaikka kirjoitukseni otsikon muotoilinkin härskisti ivailevasta lauseesta, tuntuu Noel Gallagher todellakin jossain määrin ymmärtävän nettilataamista, vaikkei sitä yksityiskohtaisesti olekkaan alkanut esitellä.

Yhden maailman suosituimman pop yhtyeen ikonia, Noel Gallagheria haastateltiin BBC:n UK’s Radio 1 kanavan haastattelussa, jossa myös lähestulkoon pakolliseksi sivuamisaiheeksi muodostunutta nettilataamista kysyttiin häneltä. Kun Noelilta kysyttiin miltä hänestä olisi tuntunut mikäli uusi tulossa oleva albumi olisi jo vuotanut internettiin, oli hänen vastauksensa yllättävän suopea. Noel kertoi ettei suuttuisi, vaan “jos albumi todellakin olisi saatavilla, niin antakaa mennä ja ladatkaa se, en minä siitä Lars Ulhrich tyylillä ala sekoamaan.”

Nettilataamista Noel ei itse harrasta, vaan toteaa ettei hänellä edes ole tietokonetta eikä häntä kyseinen toiminta kiinnosta, mikä sinällään ei ole ihme jos omaisuus riittää vaikka halutessaan oman lähetin hankkimiseen joka noutaa halutut levyt suoraan kaupasta. Monestihan kyse nettilataamisen yleistymisessä on sen helppous ja vaivattomuus. Tilanne ei välttämättä ole sama ihmiselle joka ei edes tietokonetta omista eikä koe mitään tarvetta nettilataamiseen tutustumiseen.

Mutta mitä mieltä Noel Gallagher on muiden nettilataamisesta?
“Jos ihmiset ovat valmiita hankkimaan musiikkia ilman sen mukana levitettävää materiaalia, hyvä heille. Olisi todella naurettavaa rokkistaralta vaatia jokaista maksamaan albumistaan, sillä ei kaikilla (lapsilla) ole käytettävissä sellaisia varoja. Joten jos löydätte albumin ilmaiseksi, ladatkaa se.”
Loppuun tosin Noel huomauttaa: “Mutta älkää ladatko Oasiksen albumeita – se on laitonta.”
Samaan putkeen Noel vielä käyttää tilaisuutta hieman hyväkseen ja mainitsee ivallisesti muutamia kilpailevia bändejä ja kehottaa lataamaan mielinmäärin niitä.

Noel kertoo toivovansa kaikkien ostavan Oasiksen uuden 6.10 julkaistavan albumin, sillä “minulla on tilillä enää viimeiset neljä miljoonaa” ja jollei se ole vielä riittävä syy, niin “minun täytyy pystyä pitämään uima-altaani täytettynä Evianin mineraalivedellä.”

On mukavaa huomata myös omien suosikkibändien kertomana tämän tason juttuja, sillä myös minulla on Oasiksen albumeja koneellani. Alkuperäiset löytyvät hyllystä, mutten muista edes vuotta jolloin olisin levykannet avannut, vaan kyseinen musiikki on tänä päivänä sekä pöytäkoneella jonka kautta toimii koko kodin audiojärjestelmä, sekä autossa mp3:sta tukevassa autosoittimessa. Uskallan jopa väittää, ettei Oasis olisi minulla soinut vuosiin ellei se juurikin olisi digitaalisessa muodossa.

Pätkitty haastattelu nähtävissä ja kuultavissa täältä, joskin tätä kirjoitusta koskevat osat ovat suurimmin osin leikattu pois. BBC:n sivuilta löytyi myös audio only lähetys, jossa lienee koko lähetys, valitettavasti stream ei näytä olevan kovin linux ystävällinen ja en voi asiaa varmistaa.
Haastattelun pois pätkittyjen osien lähde TorrentFreak

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *